Nie jesteś zalogowany.
Czy Biale Orly beda teraz Purple Eagles?
Nie purple. To raczej bardzo lagodny i "soothing" color "liliowy", moze nawet troche "lawendowy".
Otwarcie sezonu dla naszych juniorow. Druzyna rozegra swoj pierwszy mecz na pelnowymiarowym boisku , w skladach 11X11 przeciwko Warriors. Mecz odbecie sie w Niedziele 31 Stycznia o godzinie 7:00 PM wUltimate Soccer Arena : 867 South Blvd Pontiac . Wszystkich zapraszamy a druzynie zyczymy pierwszego zwyciestwa.Wiecej na www.whiteeaglesc.com
Max, a dlaczego ty nie grasz w zadnym zespole, a moze grasz tylko ja o tym nie wiem. Ja kiedys w pilke uwielbialem grac, cale dnie na dworzu do pozna w nocy, to byly piekne czasy. Ale teraz tez nie jest zle.
OK Max, tam możesz unikać pytań do woli. U nas nie ![]()
Wiec?
Nie ma druzyny Over 40
zoomboy napisał:
Max, a dlaczego ty nie grasz w zadnym zespole, a moze grasz tylko ja o tym nie wiem. Ja kiedys w pilke uwielbialem grac, cale dnie na dworzu do pozna w nocy, to byly piekne czasy. Ale teraz tez nie jest zle.
OK Max, tam możesz unikać pytań do woli. U nas nie
Wiec?
Ja tez nie jedne trampki zuzylem na graniu do nocy i nie jedno lanie dostalem za zniszczone spodnie ,buty czy obdarte kolana i lokcie .
nowy napisał:
zoomboy napisał:
OK Max, tam możesz unikać pytań do woli. U nas nie
Wiec?Ja tez nie jedne trampki zuzylem na graniu do nocy i nie jedno lanie dostalem za zniszczone spodnie ,buty czy obdarte kolana i lokcie .
ja mialem takie szczescie .ze ojciec byl trenerem , wiec takie rzeczy zawsze mi uchodzily plazem
Wymarzone rozpoczecie sezonu halowego dla naszych druzyn mlodziezowych.
W ubiegly piatek druzyna U-12 rozegrala mecz z BUFC FC 98 Green wygrywajac 3:1 po bramkach Roberta Wista jedna i Jasia Laskowskiego. Nastepny mecz w Piatek 5 lutego przeciwko Tecumesh Warriors. Natomiast w niedziele druzyna , ktora praktycznie nie miala istniec w tym sezonie U-16 pod wodza Radka Papieza wygrala swoje pierwsze halowe spotkanie przeciwko Warriors , wygrywajac 2:0 ( do przerwy 1:0) Obie bramki dla naszej druzyny zdobyl Matusz Przyborek.
To krotkie amatorsko p o raz pierwszy na szybciora skrecony przeze mnie skrot meczu U-16
( czekam na uwagi i krytyke
)
Tak trzymać, panowie!!!
Mr. & Mrs. Zoomboy ![]()
Jak pięciolatka dobrze pójdzie to może autokar wam kupimy ![]()
Przepraszam, ale mam teraz obawy co do przetrwania druzyny...
Max Ciszek jest przyjacielem Anity Dul na Facebook.com ![]()
http://www.facebook.com/people/Anita-Du … 0174233962
Czy dowodzacy Armada mysli o koniu Max- imusie?
A co na to Fuullena?
Moral: Wszyscy uwazajmy na piety i strzaly.
zoomboy napisał:
Max Ciszek jest przyjacielem Anity Dul na Facebook.com
http://www.facebook.com/people/Anita-Du … 0174233962
czy to jakis grzech ?
i ![]()
Zaraz, grzech ![]()
A co z wstydem?
GRZECH: „Grzech” jest najczęściej tłumaczeniem hebrajskiego słowa chatta’t lub greckiego hamartía. W obu językach ich formy czasownikowe (hebr. chata’; gr. hamartano) oznaczają „chybic”, czyli nie trafic w cel, nie osiągnąc go, zmylic drogę, zbłądzic. W Sędziow 20:16 wyrazu chata’ uzyto z przeczeniem w odniesieniu do Beniaminitow, z ktorych kazdy „ciskal z procy kamieniami i nie chybial ani o wlos”. Pisarze greccy czesto uzywali słowa hamartano, gdy mowili o chybieniu celu w rzucie oszczepem. Niemniej oba te okreslenia sa uzywane nie tylko wtedy, gdy chodzi o cel w sensie doslownym, ale takze o cele moralne i duchowe.
WSTYD:
Jonathan Carroll — Szklana Zupa (Część II: Po kolana w niedzielnych garniturach)
Czy jest coś gorszego dla dziecka niż potworna śmierć? Owszem, potworny wstyd. Ponieważ dzieci tak naprawdę nie wierzą, że umrą. Dlatego nie znają strachu. Wszyscy inni umierają, tylko nie oni. Za to kiedy masz tych naście lat, wstyd czai się za każdym rogiem.
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Pierwsza powinność każdego, gdy wstaje z łóżka: zawstydzić się sobą.
Franz Kafka — Proces » narrator (Rozdział X: Koniec)
„Jak pies” powiedział do siebie: było tak, jak gdyby wstyd miał go przeżyć.
Carlos Ruiz Zafón — Cień wiatru » Gustavo Barceló (Miasto cieni, 1954, 33)
Wszystko można stracić, poczynając od wstydu.
Fryderyk Nietzsche — To rzekł Zaratustra (Część druga: Na wyspach szczęśliwych)
To wszakże jest najtrudniejsze: z miłości zamknąć otwartą dłoń i jako darzący zachować wstyd.
Józef Ignacy Kraszewski — Półdiablę Weneckie
Słynęła Polska z zamożności, a z hojności jeszcze bardziej. Każdy się tu cudzoziemiec czegoś dorobił, a niejeden per pedes apostolorum przyszedłszy powracał poszóstno. Trafia się to przybyszom i dzisiaj: my tylko jedni poszóstno wyjeżdżamy, żeby powrócić z torbami, często jeszcze wstydu pełnymi...
Herodot
Gdy kobieta zrzuca odzienie, zrzuca zarazem i wstyd.
zoomboy napisał:
Zaraz, grzech
A co z wstydem?
dziwne ,ze Nowy nie przypomnial znanego polskiego przyslowia. Cos o wstydzie i zlodziejstwie
i ![]()
madmax napisał:
zoomboy napisał:
Zaraz, grzech
A co z wstydem?dziwne ,ze Nowy nie przypomnial znanego polskiego przyslowia. Cos o wstydzie i zlodziejstwie
i
A moze chodzilo Ci o przyslowie'' ludowe'' ludu pracujacego ,ktore uzywal zawsze moj znajomy Pan Janek -murarz.
Na moje stwierdzenie :Ales pan zapil wczoraj panie Janku wstyd.Odpowiadal.
"Wstyd to krasc i z d.....py spasc a nie zapic"
swieta prawda
http://s630.photobucket.com/albums/uu26 … e%20Girls/
Nowym Prezesem klubu zostal wybrany pam Jozef Wyszynski.
Gratuluje!
Jak odbyły się wybory? Były jakieś "Confidential" materiały do podpisania, sprawdzanie rekordu do drugiego pokolenia, czy tak raczej normalnie?
Wszystko odbylo sie normalnie i bardzo "dyplomatycznie " . Zostal wybrany nowy Prezes a odchodzacy zostal wybrany za zaslugi honorowym prezesem. Czyli praktycznie zwolennicy zmian uzyskali swoje a i tzw konserwatysci tez sa zadowoleni. Ogromnym plusem moim zdaniem jest wybor nowych dyrektorow. Nie ma tam ludzi z przypadku lub takich ktorzy bardzo chcieli miec tylko tytul dyrektora . Zostali ci co juz w klubie dzialali i maja chec i pojecie co robia.
Jednak najwazniejszym i najtrudniejszym zadaniem dla zarzadu bedzie ustalenie relacji na lini Klub - Weterani.
Tak abysmy wiedzieli na czym stoimy lub na czym gramy. Wpadlem na pomysl aby wysprzatac i wyremontowac czesc zabytkowej stodoly na potrzeby klubu ,. Bedzie mozna tam zrobic szatnie i moze maly magazyn na sprzet lecz mam takie dziwne przeczucia ,ze gdy tylko powstawiamy tak okna , drzwi i wulejemy cement na podloge to pomieszczenie w chwili obecnej zamieszkale przez stado rakoonow stanie sie bardzo waznym elementem schroniska dla weteranow.
Gratuluję umiejętnego rozwiązywania spraw bieżących.Może inni coś się od was nauczą ,jak powinna współpracować polonia.
Pozdrowienia dla dyrektora Maxa.
ORZEŁ
Leci wysoko widzi daleko
W naszych piersiach serc jest dwoje
Jedno orła drugie twoje
A gdy władzę wybieramy
Animozje zostawiamy
Spory zawsze wiedz kolego
Nie prowadzą do niczego
Klub sportowy Orzeł Biały
Przykład dla nas ma wspaniały
On nam dzisiaj pokazuje